Σελίδες

Sunday, December 9, 2012

Ξηρά μαλλιά... τέλος πια..


Επειδή η κρίση έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, αλλά σας γυναίκες θέλουμε πάντα να είμαστε περιποιημένες, εμείς σας έχουμε τη λύση. Έχετε ξηρά μαλλιά που δεν ξεμπλέκονται με τίποτα, είναι θαμπά και αδύναμα; Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια βόλτα στην κουζίνα σας, όπου θα βρείτε όλα τα απαραίτητα υλικά για να φτιάξετε μια σπιτική μάσκα για τα μαλλιά σας.

Μάσκα με μπανάνα και αβοκάντο
Υλικά
1 μπανάνα
1 αβοκάντο
1 κουταλάκι του γλυκού έλαιο από φύτρο σιταριού ή ελαιόλαδο
Μερικές σταγόνες αιθέρια έλαια, όπως λεβάντα, τριαντάφυλλο, γιασεμί

Εκτέλεση
Λιώστε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπλέντερ. Λούστε τα μαλλιά σας και χτενίστε τα. Απλώστε τη μάσκα, ακόμα και πάνω στο κεφάλι σας. Φορέστε ένα σκουφάκι για το ντους και αφήστε τη μάσκα να ενεργήσει για 15 λεπτά. Ξεβγάλτε τη μάσκα και τα μαλλιά σας θα είναι μαλακά, ενυδατωμένα και λαμπερά.

Μάσκα με ασπράδια αυγού και ρούμι
Υλικά
1 ασπράδι αυγού
2 κουταλιές της σούπας ρούμι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας έλαιο από κουκούτσι σταφυλλιού

Εκτέλεση
Ανακατέψτε μαζί όλα τα υλικά και αρχίστε να κάνετε μασάζ στα μαλλιά σας. Τυλίξτε το κεφάλι σας με μια ζεστή πετσέτα. Αφήστε για 30 λεπτά και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. 
Μάσκα με ηλιέλαιο
Υλικά
Ηλιέλαιο ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έλαιο καρύδας
1 χτένα
1 ζεστή πετσέτα

Εκτέλεση
Το ηλιέλαιο είναι ένα φανταστικό φυσικό προϊόν που ενυδατώνει τα ξηρά μαλλιά. Αντί λοιπόν να σπαταλάτε χρήματα σε ακριβές μάσκες, χρησιμοποιήστε το και θα έχετε μεταξένια μαλλιά. Βρέξτε τα μαλλιά σας και απλώστε τους το ένα τέταρτο της ποσότητας του ηλιελαίου που βρίσκεται στο μπουκάλι. Χτενίστε τα μαλλιά σας για να φύγει το λάδι που περισσεύει και τυλίξτε τα με μια πετσέτα για είκοσι λεπτά. Ξεβγάλτε και σαπουνίστε καλά τα μαλλιά σας.

By Gorgina..<3!

No comments:

Post a Comment