Σελίδες

Friday, September 21, 2012

TO ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1- Κ
Η Ρέιτσελ κοίταζε τις σταγόνες της βροχής που κυλούσαν αργά και βασανιστικά αλλά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάνω στο παράθυρο του δωματίου της. Ήταν ένα κυριακάτικο βράδυ λίγο πριν από τα δέκατα έκτα γενέθλιά της. Η Ρέιτσελ δεν ήθελε να σκεφτεί τίποτα σχετικά με την βαρετή ζωή της, τον Ντέιβ που ποτέ δεν της έδινε σημασία, την τριάδα που δεν την άφηνε σε ησυχία και τους γονείς της, οι οποίοι την παρότρυναν συνέχεια να τους μιλάει για τα προβλήματά της, αλλά δεν ήταν ποτέ εκεί όταν τους χρειαζόταν. Ξαφνικά άνοιξε η πόρτα. Η Ρέιτσελ κατάλαβε αμέσως ποια ήταν η εισβολέας. Φουριόζα μπήκε μέσα στο δωμάτιο ένα ξανθό αγγελούδι. Το αγγελούδι ήταν η μικρή ετεροθαλή αδελφή της Ρέιτσελ, η Σκάιλερ. Η μικρή πήγαινε πέμπτη δημοτικού, ήταν πανέμορφη με τις ξανθιές της μπούκλες και τα πράσινα μάτια της, μισούσε τα αγόρια, θαύμαζε την Ρέιτσελ και λάτρευε το πορτοκαλοκόκκινο δωμάτιο της μεγάλης της αδερφής.
- Τι θες πάλι στο δωμάτιό μου, ρε βλαμμένο; Ας πούμε πως η Ρέιτσελ δεν είχε την ίδια γνώμη για την αδελφική αγάπη με την Σκάιλερ. Στο μεταξύ η Σκάιλερ προσπαθούσε να βρει μία δικαιολογία που να εξηγεί γιατί μπούκαρε έτσι στο δωμάτιο της αδερφής της.
- Εεεε..... Από την δύσκολη θέση έβγαλε την Σκάιλερ η μαμά της που την φώναζε για ύπνο. Η μαμά της Σκάιλερ, η Σάρρα, είχε παντρευτεί τον μπαμπά της Ρέιτσελ. Ήταν ψιλή, ξανθιά με ακριβά εξτένσιονς ως την μέση, είχε πράσινα μάτια όμοια με της Σκάιλερ και κατακόκκινα χίλια. Ήταν υπερπροστατευτική και ανησυχούσε πολύ για την Ρέιτσελ, κάτι που η Ρέιτσελ απεχθανόταν. Η Σάρρα μπήκε μέσα στο δωμάτιο με την ίδια ταχύτητα που είχε μπει και η κόρη της.
- Ώρα για ύπνο, μωρό μου! Η μικρή, με σκυμμένο το κεφάλι, έκανε την δραματική της έξοδο από το δωμάτιο της αδελφής της.
- Ρέιτσελ θα ήταν καλό να κοιμόσουν κι εσύ τώρα. Η Ρέιτσελ νευριασμένη με την πρόταση της Σάρρα απάντησε:
- Σάρρα, έλεος πια! Είμαι δεκαέξι και η ώρα είναι δέκα! Η Σάρρα, βλέποντας ότι η θετή της κόρη είχε τα νεύρα της, έφυγε απογοητευμένη από το δωμάτιο. Όταν το δωμάτιο άδειασε επιτέλους, η Ρέιτσελ άνοιξε τον υπολογιστή της να μπει στο facebook, αφού δεν υπήρχε περίπτωση να την πάρει ο ύπνος τέτοια ώρα. Με μεγάλη περιέργεια ανακάλυψε πως κάποιος είχε αναρτήσει κάτι στον τοίχο της και δεν χάρηκε καθόλου όταν ανακάλυψε το περιεχόμενο και αυτόν που το ανάρτησε. Έγραφε πως το συνολάκι της στη νέα φώτο που ποστάρισε ήταν για τα κλάματα και πως έτσι κι αλλιώς ήταν άσχημη με χάλια όνομα. Η Ρέιτσελ τα παίρνει άσχημα με την Λίζα, το κορίτσι που έγραψε το σχόλιο. Μα πως γίνεται να την λέει αυτή άσχημη! Η Ρέιτσελ είχε αρκετή αυτοπεποίθηση για να καταλάβει πως δεν ήταν άσχημη και πως το συνολάκι που φορούσε στην φωτογραφία τα έσπαγε! Όσο για το όνομά της, ε, να μην μιλήσει τώρα για της Λίζας. Η Λίζα ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή κορίτσια του γυμνασίου της Ρέιτσελ. Η «η Κλίκα» όπως την αποκαλούσε η Λίζα, η παρέα που όλοι επιθυμούσαν να είναι μέρος της αποτελούνταν από τρία κορίτσια: την αρχηγό τους, την Λίζα δηλαδή και δύο ακόμα μέλη, την Ελίζαμπεθ και την Ιζαμπέλλα. Πολλές φορές όταν έβλεπαν αυτές τις τρεις μαζί ο κόσμος τις φώναζε «τριάδα». Κανείς δεν ξέρει γιατί αυτές οι τρεις κάνουν παρέα, αφού είναι τόσο διαφορετικές η μία από την άλλη. Η Ρέιτσελ και οι φίλες της πιστεύουν ότι κάνουν παρέα μόνο και μόνο επειδή μοιάζουν τα ονόματά τους. Α, και επίσης η «κλίκα», για άγνωστους λόγους, έχει βάλει στο μάτι την παρέα της Ρέιτσελ. Η Ρέιτσελ είχε αναστατωθεί πολύ με αυτό το σχόλιο της Λίζας. Ξαφνικά είχε αρχίσει να έχει αμφιβολίες για την ομορφιά της . Μπας και η Λίζα είχε δίκιο και ήταν τρομακτική με το τόσο άσπρο της δέρμα; Μετακινήθηκε προς τον ολόσωμο καθρέφτη δίπλα στο κρεβάτι της και είδε το είδωλό της μέσα του. Μα ναι η Ρέιτσελ ήταν όμορφη και μάλιστα επικίνδυνα. Είχε κάτασπρη επιδερμίδα, σγουρά μαύρα μαλλιά και γαλανά μάτια. Αλλά... τελικά μήπως ήταν τρομαχτική; Αποφάσισε πως η ώρα είχε περάσει και έπρεπε να πέσει για ύπνο. Μα πριν προλάβει να σηκώσει τα σκεπάσματα χτύπησε το κινητό της. Η Ρέιτσελ το σήκωσε και μετά βίας δεν στόλισε την Έμμα, το κορίτσι που την είχε πάρει τηλέφωνο. Η Έμμα ήταν η κολλητή της Ρέιτσελ από το νηπιαγωγείο. Αυτή και η Ρέιτσελ είναι από τότε αχώριστες. Τώρα που πάνε λύκειο κάνουν παρέα μαζί με άλλα δύο κορίτσια, την Ντανιέλ και την Τζέιμι. Η φωνή της Έμμα ακούστηκε χαρωπή από το τηλέφωνο.
- Γεια σου Ρέιτς, σόρρυ αν σε ξύπνησα νωρίς, αλλά ξέρω ότι δεν κοιμάσαι συνήθως τέτοια ώρα και είχα ανάγκη να μιλήσω σε κάποιον. Μα μία φορά, βρε παιδί μου, αποφάσισα κι εγώ στη ζωή μου να κοιμηθώ νωρίς και να που τώρα παίρνει η Έμμα τηλέφωνο.
- Γεια σου Έμμα, η αλήθεια είναι πως έλεγα να κοιμηθώ......
- Καλά, εντάξει Ρέιτς κι αύριο μέρα είναι.
 - Ναι, αλλά εσύ ακούγεσαι χάλια. Είμαι όλη αυτιά τι έγινε; Η Ρέιτσελ πάντα ήταν κοντά στις φίλες τις όταν την χρειάζονταν.
- Μωρέ να, έπαιζα με την μικρή μου αδελφή, εκείνη σκόνταψε και έσπασε το χέρι της.
- Ω, Θεέ μου είναι καλά;
- Τώρα ναι, είναι στο νοσοκομείο. Θα μείνω μόνη μου απόψε στο σπίτι. Ρε αισθανόμουν χάλια και ήθελα κάποιον να μιλήσω...
- Έμμα, ξέρεις ότι μπορείς να βασίζεσαι πάνω μου. Θες να το σκάσω να σου κάνω λίγη παρέα;
- Όχι, ρε Ρέιτσελ, μην μπαίνεις τιμωρία πάλι τώρα!
- Καλά, θα περάσω αύριο το πρωί να διαβάσουμε μαθηματικά.
- Όκει, τα λέμε αύριο οπότε, καληνύχτα....
- Καληνύχτα. Η Ρέιτσελ αφού έκλεισε το κινητό της χώθηκε κάτω από τα σκεπάσματα και συλλογιζόταν το αύριο. Αύριο θα πήγαινε στο σπίτι της Έμμα να διαβάσουν το τελευταίο μάθημα για τις εξετάσεις, τα μαθηματικά. Ύστερα το βράδυ θα έβγαιναν οι τέσσερίς τους και μετά θα έμπαινε στο αεροπλάνο για να βρεθεί την επόμενη μέρα στο εξοχικό της μητέρας της στην Ελλάδα, μαζί με τον καινούριο της σύντροφο, τον Μπράιαν, Μάικ ...... και τους τρεις γιους του που ούτε τα ονόματά τους δεν ήξερε! Μπορεί να μην φάνταζε το όλο σκηνικό τρομακτικό αλλά εκείνη φοβόταν. Δεν ήξερε ακριβώς τι αλλά φοβόταν.

1 comment: