Σελίδες

Monday, January 27, 2014

ΓΥΑΛΙΑ..

Τα γυαλιά εκτός του ότι είναι ένα μεγάλο αξεσουάρ της μόδας, έχουν ύψιστη σημασία για την υγεία των ματιών μας. Δεν χρειάζεται να χαλάμε μια περιουσία για ένα καλό ζευγάρι γυαλιών, αλλά σίγουρα η καλύτερη επιλογή για την αγορά τους είναι ένα κατάστημα οπτικών. Ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει διάφορες βλάβες στα μάτια μας ,στις βλεφαρίδες και στην περιοχή του δέρματος γύρω από τα μάτια μας.
1) Φοράμε γυαλιά ηλίου για προστασία. Η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου μπορεί να προκαλέσει καταρράκτη, αλλά και καλοήθεις όγκους στην επιφάνεια του ματιού, οι οποίοι είναι επώδυνοι για το μάτι.
2) Για να έχουμε άνετη όραση. Το φως του ηλίου και η φωτεινότητα του μας ενοχλεί. Αν δεν φοράμε γυαλιά, ταλαιπωρούμε τα μάτια μας με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε στραβισμό.
3) Για να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε στο σκοτάδι. Η έκθεση στον ήλιο χωρίς γυαλιά, μπορεί να παρεμποδίσει την ικανότητα των ματιών μας να προσαρμόζονται γρήγορα στις νυχτερινές ώρες και στα νυχτερινά επίπεδα φωτός.
4) Αποφεύγουμε τον καρκίνο του δέρματος. Καρκίνος του δέρματος γύρω από την περιοχή των ματιών είναι η πιο συχνή πάθηση των ανθρώπων που δεν φοράν γυαλιά. Τα γυαλιά πρέπει να τα φοράμε καθημερινά και όχι μόνο το καλοκαίρι, είτε στην οδήγηση, στις αθλητικές μας δραστηριότητες ή στην θάλασσα.
Συμβουλές.
1) Ακόμη και τις συννεφιασμένες μέρες, φοράμε γυαλιά.
2) Αγοράζουμε γυαλιά από κατάστημα οπτικών.
3) Ελέγχουμε αν οι φακοί είναι χωρίς διαστρεβλώσεις.
4) Δεν ξεχνάμε να τα φοράμε ούτε εμείς, ούτε τα παιδιά.
by Gorgina...

No comments:

Post a Comment